kookinstructies aspergemenu

met deze handige kookinstructies, die je stap-voor-stap laten zien hoe je de gerechten klaarmaakt, tover jij in een handomdraai de ene overheerlijke gang na de andere op tafel.  je hoeft alleen nog maar je persoonlijke finishing touch te geven.

voorgerecht:

mousse van aspergemet zoetzure cherry tomaat, gebrande groene asperge, doperwten en affila cress

bij dit gerecht heeft u de keuze uit parels van zalm of parels van courgette. dit gerechtje is al mooi opgemaakt en kan direct op tafel.
Adeneuer Blanc de Noir, Spätburgunder
mooie witte wijn gemaakt van blauwe druiven, zuiver, sappig, fraîcheur.

tussengerecht: romige aspergesoep met truffel olie en mimosa

  • stap 1: verwarm de soep op middel hoog vuur.
  • stap 2: schenk de soep in een mooi bord of soepkom.
  • stap 3: sprenkel de truffelolie over de soep en garneer met de mimosa.
Adeneuer Blanc de Noir, Spätburgunder
mooie witte wijn gemaakt van blauwe druiven, zuiver, sappig, fraîcheur.

hoofdgerecht:

asperge gegratineerd met bosui, mosterd, Parmezaanse kaas en krielaardappeltjes

bij dit gerecht heeft u de keuze uit lams ham, gravad lax of spinazie met shiitake.
 

  • stap 1: verwarm de oven voor op 200 graden.
  • stap 2: verwijder de deksel van het aluminium schaaltje. leg de krielaardappeltjes op een ovenschaal.
  • stap 3:  plaats het aluminium schaaltje en de kriel in de oven en laat het gerecht 10-15 minuten verwarmen.
  • stap 4: leg de asperges met lamsham, gravad lax of spinazie op een mooi bord. plaats de kriel hier mooi omheen en schenk nog wat van de saus over het gerecht.
Die Agteros, Chenin blanc S.A.
zeer plezierige pure Paarl chenin blanc, vol en fruitig, kruidig, subtiele zuurtjes na.

dessert:
asperge panna cotta, framboos, rabarber en witte chocolade

het dessert kun je direct presenteren op een mooi bord.
Gomariz 12 Doce, Treixadura
heerlijke lichtzoete wijn uit Spanje, exotisch fruit, tikje honing met mooie citrustoets en fijne zoetzuur balans.