Kookinstructies Paas menu

met deze handige kookinstructies, die je stap-voor-stap laten zien hoe je de gerechten klaarmaakt, tover jij in een handomdraai de ene overheerlijke gang na de andere op tafel.  je hoeft alleen nog maar je persoonlijke finishing touch te geven.

voorgerecht: crème van artisjok met gemarineerde groentjes, kwarteleitje, gerookte amandel en vinaigrette van biet

  • stap 1: presenteer het voorgerecht op een mooi bord.
  • stap 2: sprenkel de vinaigrette over het gerecht.

Wijnadvies:
Pflüger Riesling Buntsandstein
mooi droog, citrus en perzik,mineraal met fijn zuurtje

tussengerecht: voorjaarsrisotto van raapstelen en taleggio, met hollandse garnaaltjes,  zoetzure radijs en hazelnoten

  • stap 1: warm de risotto op laag vuur op met een goede scheut water en een klont boter.
  • stap 2: verdeel de risotto over het midden van het bord, verdeel de raapstelen hier overheen.
  • stap 3: verdeel de zoetzure radijsjes over de raapstelen.
  • stap 4: verdeel de hazelnootjes en garnalen over de risotto.

Wijnadvies:
Pflüger Riesling Buntsandstein

mooi droog, citrus en perzik,
mineraal met fijn zuurtje

tussengerecht (vega): 
voorjaarsrisotto van raapstelen en taleggio, met courgette-beignets, zoetzure radijs en hazelnoten

  • stap 1: warm de risotto op laag vuur op met een goede scheut water en een klont boter.
  • stap 2: verwarm de beignets 5 -7 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden
  • stap 3: verdeel de risotto over het midden van het bord, verdeel de raapstelen hier overheen.
  • stap 4: verdeel de zoetzure radijsjes op de raapstelen.
  • stap 5: verdeel de hazelnootjes over de risotto en plaats de beignets er bovenop.

Wijnadvies:
Pflüger Riesling Buntsandstein

mooi droog, citrus en perzik,
mineraal met fijn zuurtje

hoofdgerecht:
gemarineerde lamsrack met aardappelwafel, geconfijte cherrytomaatjes, aubergine mousseline, asperge en lamsjus

  • stap 1: verwarm de aardappelwafel, cherrytomaatjes en asperges 4-5 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • stap 2: verhit wat olie in een pan en schroei beide kanten van de lamsrack dicht in 30-60 seconden.
  • stap 3: verwarm de jus in een pannetje op laag vuur.
  • stap 4: leg de wafel in het midden van het bord. plaats hier de lamsrack op en leg de asperges er kruislings overheen. leg de cherrytomaatjes ertussen.
  • stap 5: knip een klein puntje af van het zakje mousseline. verdeel rondom het gerechtje mooie toefjes van de mousseline.
  • stap 6: giet wat van de lamsjus over het vlees.

Wijnadvies:
Ried Kirchweg Zweigelt, Tom Docker
juicy, vers rood fruit, zacht en puur

hoofdgerecht (vega):
bastilla gevuld met voorjaarsgroenten, cherrytomaatjes, asperge, saus van vadouvan

  • stap 1: verwarm de bastilla 10-12 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. plaats de laatste 4-5 minuten de asperges en cherrytomaatjes erbij.
  • stap 2: vewarm de saus in een pannetje op laag vuur.
  • stap 3: snij de bastilla doormidden en leg deze op het bord. verdeel hier de asperges en cherrytomaatjes overheen.
  • stap 4: schenk de saus over het gerecht.

Wijnadvies:
Ried Kirchweg Zweigelt, Tom Docker

juicy, vers rood fruit, zacht en puur

dessert: meringue met advocaat en pistache

  • stap 1: plaats de meringue op een mooi bordje.
  • stap 2: prik met de achterkant van een lepel een gat in de bovenkant van de meringue.
  • stap 3: schenk de advocaat in de meringue en garneer met de pistache.

Wijnadvies:
Moscat Dolce Naturel uit Alt Emporda, Spanje
bloemig, perzik, citrus en vanille