menu
culinaire ervaring in ontspannen sfeer
enkel de meest pure ingrediënten uit het seizoen krijgen de hoofdrol in de keuken van groenland. alle gerechten worden door de keukenbrigade puur, eerlijk en met passie bereid in verrassende smaakcombinaties. van heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten tot zelfgemaakte sauzen, chutneys en de befaamde groenland friet: alles is biologisch en verantwoord. het team van groenland staat klaar om je een culinaire ervaring in ontspannen sfeer te bezorgen.
met onze uitgebreide kaart vol modern europese gerechten is ons concept zeer toegankelijk voor iedere eter.
alle gerechten zijn ter grootte van een voorgerecht. de volgorde en keuze bepaal je zelf.
3-gerechten: 45.00 pp
4-gerechten: 55.00 pp
5-gerechten: 65.00 pp
OM MEE TE BEGINNEN
gillardeau oesters, per stuk, half of heel dozijn
4.50 / 25.00 / 49.50
brood / boter / kruidenzout / olijfolie
4.75
pata negra – jamon ibérico de bellota
50 gr 12,50
100 gr 21,00
olijven
amandelen
3.75
3.75
GROENLAND PLANK
vis & vlees
diverse visbereidingen, charcuterie, kazen, kroketjes en chutney’s
vegetarisch
diverse groente-bereidingen, krokante flamküche, kroketjes, kazen en chutney’s
kaas
diverse kazen, dadelsiroop, chutney en vijg-amandelbrood
KOUD
panna cotta van groene asperge met eendenborst, paprikacoulis, edamame, gerookte pinda’s en bosuiolie
carpaccio met crème van pecorino, groene kruiden-mayonaise, kappertjes, pijnboompitten en frisse koolsalade
octopus-terrine met mango, haricots verts,
red chard, rode pepergel en korianderolie
ceviche van roodbaars met zoetzure tomaatjes, rode ui, gel van duindoornbes, kruidenolie, zalmeitjes en koolrabi
salade van spitskool en waterkers met zwarte quinoa, tomatenolie, pizzachips en doperwten-aioli (v)
mousse van schapenyoghurt, wafeltjes van zeesla en aardappel, gemarineerde artisjok, wortelsiroop en maïskrokant (v)
WARM
kalfsrolletjes gevuld met brie, groene paprika en spek met aardappelschuim, spitskool, jus en truffelhoning
gebakken sukade-steak met gegrilde polenta, crème van pompoen, geglaceerde radijsjes, jus van gepofte knoflook en groene pepertjes
ravioli gevuld met lams nek, granaatappel pitten, pistache en krokant van parmezaan, dressing gemaakt van ras el hanout,
sesam en gekarameliseerde ui
gepocheerde heilbot met crème van zoete aardappel, wilde spinazie, gambatoast, ingelegde citroen en saus hollandaise
soft shell crab in tempura met sousvide gegaarde radijs, daslook-olie, limoen aioli en salade van groene asperge
bloemkoolsoep met snijboontjes, witte amandel en roze pepermuntolie (v)
risotto van gegrilde radicchio en venkelzaad, gorgonzola, rucola en macadamia noten (v)
aubergine kwarktaart met samosa gevuld met spinazie, romige currysaus, romanesco, tuile van emmentaler (v)
groenland friet met huisgemaakte mayonaise of truffel mayonaise
5.50
ZOET
citroen-rijsttaart met parfait van gekonfijte venkel, citroenkoek crumble met gelei en gel van bosbes
lambada aardbei met gerijpte balsamico, sousvide rabarber, yoghurt crumble, truffel van witte chocolade en yoghurt
crème caramel van espresso met ananascompote, gel van ananas, notenkrokant en kokosijs
macarons, wisselende smaken
3 stuks
cannoli, wisselende smaken
3 stuks