enkel de meest pure ingrediënten uit het seizoen krijgen de hoofdrol in de keuken van groenland.
alle gerechten worden door de keukenbrigade puur, eerlijk en met passie bereid in verrassende smaakcombinaties

culinaire ervaring in ontspannen sfeer

waan je in mediterrane sferen in de parel van Driebergen.
in ons levendige restaurant, de knusse binnentuin of botanische kas geniet je van een verrassend en smaakvol diner of gezellige borrel.

enkel de meest pure ingrediënten uit het seizoen krijgen de hoofdrol in de keuken van Groenland. alle gerechten worden door de keukenbrigade puur, eerlijk en met passie bereid in verrassende smaakcombinaties. van heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten tot zelfgemaakte sauzen, chutneys en de befaamde Groenland friet: alles is biologisch en verantwoord.

wanneer mogen we jou verwelkomen in Groenland?

dineren met een groep in groenland

grotere gezelschappen zijn van harte welkom in groenland.

botanische kas

sprookjes bestaan! proef de sfeer in onze botanische kas waarin de lampjes fonkelen tussen de tientallen planten, de haardvuurtjes branden en zwoele muziek klinkt op de achtergrond.

mediterrane binnentuin

in de mediterrane binnentuin, met in de avond fonkelende verlichting en vuurhaarden, waan je je in Franse sferen. de haarden branden en de lampjes in de bomen geven betoverende verlichting.

sfeervol restaurant

zit je liever binnen? voor een smaakvol diner kun je plaatsnemen in ons sfeervolle restaurant. het team staat klaar om je een culinaire ervaring in ontspannen sfeer te bezorgen.

Zussen en Lisa en Iris versterken de Groenland-familie

 Kom je binnenkort tafelen bij restaurant Groenland? Dan is de kans groot dat een van de Groenland-zussen Lisa of Iris (ook zussen in het echte leven) je bestelling komt opnemen. Saillant detail: de zussen komen al in het restaurant sinds ze kunnen lopen en hun ouders vierden er hun trouwfeest. Hoog tijd voor een kennismaking met de gezusters Groenendijk.

Lisa Groenendijk

Lisa Groenendijk (17) werkt sinds september vorig jaar bij restaurant Groenland. Ze is een of meerdere avonden in de week in het restaurant en de mediterrane binnentuin te vinden om gasten een onvergetelijke avond te bezorgen.

Vertel eens wat meer over jezelf!
“Ik zit momenteel in de vijfde klas van het gymnasium. Ik heb nog niet helemaal scherp wat ik hierna wil gaan doen, maar ik neig naar een studie in de richting van economie. Daarom vind ik het erg interessant om te zien hoe restaurant Groenland gerund wordt. In mijn vrije tijd ga ik graag op stap met vriendinnen, maar de meeste tijd spendeer ik samen met mijn moeder aan paardrijden en de verzorging van onze paarden.”

Hoe ben je bij Groenland terechtgekomen?
“Ik wilde sowieso een bijbaan in de horeca. Omdat we bij restaurant Groenland kind aan huis waren en mij als gast al opviel hoe leuk je werd ontvangen, ben ik op Paddy afgestapt met de vraag of ze nog iemand in de bediening zocht. Dat bleek het geval en toen kon ik al vrij snel aan de slag. Ik heb er geen moment spijt van gehad en sta er elke keer weer met plezier.”

Bevalt het?
“Ja, ontzettend. Het is zo mooi om gasten een leuke avond te bezorgen. De sfeer bij Groenland is heerlijk ongedwongen. Ook met collega’s. Mensen zijn oprecht geïnteresseerd, vragen hoe het met je gaat en hoe je week was. Daar geniet ik van.”

Wat vind je het lekkerste gerecht van de Groenland kaart?
“Dat is een gerecht van de vorige kaart: de zalmfilet. En ik ben fan van álle desserts.”

Hoe vind je het om samen met je zus te werken?
“Erg gezellig! Sinds ze studeert is ze minder thuis. Het is dan heerlijk om na afloop van onze shifts met Iris bij te kletsen. Onze ouders genieten er ook van. Ze reserveren regelmatig een tafel voor twee als wij er werken.”

Iris Groenendijk

Iris Groenendijk (18) werkt sinds december een of meerdere avonden in de week met veel plezier in de botanische kas.

Vertel eens wat meer over jezelf!
“Ik ben geboren en getogen in Driebergen en volg momenteel een opleiding aan de Hoge Hotelschool in Maastricht. Ik vind het leuk om te shoppen en veel van de wereld te zien. Daarnaast ben ik als het even kan op het strand te vinden.”

Wat vind je leuk aan werken bij Groenland?  
“Het is ontzettend leuk dat wat ik op mijn opleiding leer direct kan toepassen bij Groenland.

Zo volg ik momenteel wijnlessen, wat mooi aansluit op de kennis en ervaring die sommelier John met me deelt. Daardoor kan ik aan tafel veel vertellen over de wijnkaart. Ook de mensenkennis die je opdoet is erg waardevol. Ik maak bij restaurant Groenland grote stappen en heb het hier erg naar mijn zin! Dat ik vanaf mijn opleiding maar liefst 3 uur onderweg ben van deur tot deur, getuigt daar wel van.”

 Hoe omschrijf je de sfeer bij Groenland?
“De sfeer is erg gezellig, zowel onder het personeel als met gasten. Er heerst hier een ‘Work hard, play hard’-mentaliteit. Tussen 19:00 en 21:00 uur zit het restaurant bijna iedere avond bomvol en is het echt aanpoten, maar omdat je weet waar je het voor doet geeft het harde werken een hoop voldoening. Collega’s gaan ontspannen met elkaar om en maken grapjes over en weer. Daarnaast worden er regelmatig uitjes gepland buiten werktijd. Dat iedereen het hier zo naar zijn zin heeft, straalt af op de gasten.”

 Wat vind je het lekkerste gerecht van de Groenland kaart?
“Van de vorige kaart is dat zeker weten de zalmfilet. Tja, we blijven toch zussen, hè. Verder kun je me altijd wakker maken voor de carpaccio en de Groenland-plankjes. Die plankjes vind ik zo’n leuk proeverijconcept!”

 Hoe vind je het om dit werk samen met je zus te doen?
“Superleuk! We hadden al een goede band, maar nu helemaal. Wij hoeven elkaar maar aan te kijken om te weten wat we bedoelen. Dat heb ik trouwens ook met de andere collega’s. Ik ben ontzettend blij dat Lisa me op de werkvloer geïntroduceerd heeft.”

verrassend menu, oogstrelend opgediend
We hebben gisteravond met 5 personen voor het eerst in restaurant Groenland gegeten. Het menu is verrassend en heel gevarieerd. Heerlijke combinaties en meer vegetarische keuze dan we in tijden zijn tegengekomen. Het eten werd prachtige opgemaakt geserveerd door personeel dat vriendelijk en vlot was. Kortom we hebben een heerlijke avond gehad met fantastisch lekker eten.
Jellie Blaauw

Alleen maar genieten

Op de dag dat Groenland met een 8,6 in de Gouden Pollepel van het AD stond, gingen wij ‘s avonds hier eten. Alle gerechten op de kaart spraken ons enorm aan, moeilijk kiezen. Maar elk gerecht wat we gekozen hadden was echt enorm lekker! Ook de wijnen waren weer heerlijk. Zeer gezellige, attente bediening, we hebben weer enorm genoten!! En die 8,6 is meer dan terecht!

Nellie Zomerman

Lofdicht op gastronomie met een 10 voor het toetje!

Wat nu volgt is een lofdicht op de gastronomie. Zo legt de tartaar van zeebaars ons het zwijgen op. De skreifilet ‘zwemt’ in een crème van rucola en peterselie en draagt op zijn rug een samosa van witte kool. De saffraan-ravioli wordt opgediend in een prachtige uitvoering. Vers gemaakt, bovendien!
Groenland bouede last-minute een perentaart op bladerdeeg. Knap, want een bodem van bladerdeeg verliest zijn krokante structuur met de seconde.
Al met al een jubeljaar met jubelzang. Met nog meer focus op ons groene land is Driebergen de komende twintig jaar verzekerd van een smaakmaker van topklasse.

Marco Bosmans

AD De gouden Pollepel

Persoonlijke service en mooi en lekker eten.

We hebben gisteravond met 6 personen bij Groenland gegeten. Mooie inrichting en ambience. Persoonlijke service van 1 ober die heel vriendelijk was. Mooie en lekkere gerechtjes. Een aanrader!

Martiene

op de hoogte blijven van onze acties en events?

schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks de nieuwste acties en events als eerste in je inbox!