fbpx

Kookinstructies kerstmenu 2024

met deze handige kookinstructies, die je stap-voor-stap laten zien hoe je de gerechten klaarmaakt, tover jij in een handomdraai de ene overheerlijke gang na de andere op tafel.  je hoeft alleen nog maar je persoonlijke finishing touch te geven. geniet van dit overheerlijke kerstmenu.

voorgerecht: zalm gemarineerd in biet

    • stap 1: leg de zalm schuin over elkaar op het bord
    • stap 2: verdeel de zoetzure radijsjes en chips van shiitake hierover
    • stap 3: maak toefjes van de pompoencreme
    • stap 4: sprenkel de aceto balsamicostroop en kruidenolie over het gerecht

    voorgerecht vega: kikkererwt flensje

      • stap 1: leg de flensjes schuin over elkaar op het bord
      • stap 2: verdeel de zoetzure radijsjes en chips van shiitake hierover
      • stap 3: maak toefjes van de pompoencreme
      • stap 4: sprenkel de aceto balssamicostroop en kruidenolie over het gerecht

      eerste tussengerecht: terrine van eendenbout

      • stap 1: leg de terrine in het midden van het bord
      • stap 2: doe een klein toefje pastinaak puree op de terrine 
      • stap 3: leg de groene asperge hierop zodat deze mooi vast ligt
      • stap 4: maak drie dotjes van de puree op de asperge
      • stap 5: verdeel de beukenzwam hier overheen
      • stap 6: sprenkel de wortelsiroop over het gerecht

      eerste vega tussengerecht:
      wortel terrine

      • stap 1: leg de terrine in het midden van het bord
      • stap 2: doe een klein toefje pastinaak puree op de terrine
      • stap 3: leg de groene asperge hierop zodat deze mooi vast ligt
      • stap 4: maak drie dotjes van de puree op de asperge
      • stap 5: verdeel de beukenzwam hier overheen
      • stap 6: sprenkel de wortelsiroop over het gerecht

      tweede tussengerecht: 
      paddenstoelen bouillon

      • stap 1: Verwarm de bouillon in een pan
      • stap 2: leg alle garnituur in een soepbord en maak mooie toefjes van de crème van paddenstoelen
      • stap 3: schenk de bouillon vanuit een mooie schenkkan in het bord
      • stap 4: sprenkel de kruidenolie over de bouillon

      hoofdgerecht: gestoofde hertenwang

       

      • stap 1: verwarm de hertenwang in het zakje “au bain marie” in een pannetje heet water (niet koken)
      • stap 2: verwarm de gratin en mini venkel 12 minuten op 180 graden in de oven
      • stap 3: verwarm de compote van rode ui en wildjus van rode biet in een pannetje. de wildjus even doorkoken
      • stap 4: leg de hertenwangen gratin naast elkaar op een bord
      • stap 5: maak een canelle van de compote en leg deze op de gratin
      • stap 6: leg de mini venkel tegen de gratin aan
      • stap 7: schenk de wildjus met rode biet over de hertenwang

      hoofdgerecht vega: strudel van pompoen, spinazie en feta

       

      • stap 1: verwarm de strudel, gratin en mini venkel 12 minuten op
        180 graden in de oven
      • stap 2: verwarm de compote van rode ui en saus van rode biet in een pannetje
      • stap 3: leg de strudel en gratin naast elkaar op een bord
      • stap 4: maak een canelle van de compote en leg deze op de gratin
      • stap 5: leg de mini venkel tegen de gratin aan
      • stap 6: schenk de saus naast en tussen de gratin en strudel

      dessert: christmas bounty

       

      • stap 1: leg de bounty van kokos en brownie op een bord
      • stap 2: maak een toefje van de gel van stoofpeer op de kokosbol en maak toefjes rondom de bounty
      • stap 3: leg de krokant schuim op de bounty

       

      wijn advies van onze sommelier John Grashuis

      • Gerecht 1: Attis Lias Finas albariño
      • Gerecht 2: Altugnax Limoux Chardonnay
      • Gerecht 3: Purist Adenauer Spätburguner / Pinot noir
      • Gerecht 4: Syrah Mauve, Côtes Rhodanniens
      •  Gerecht 5: Bom Dia Porto