kookinstructies mei menu

met deze handige kookinstructies, die je stap-voor-stap laten zien hoe je de gerechten klaarmaakt, tover jij in een handomdraai de ene overheerlijke gang na de andere op tafel.  je hoeft alleen nog maar je persoonlijke finishing touch te geven.

voorgerecht:

tartaar van watermeloen, tomatenjam, basilicum en fetakruim

stap 1: leg de coeur de boeuf tomaat op het bord
stap 2: verdeel de tartaar van watermeloen over de tomaat (evt met een steker)
stap 3: verdeel de feta over de tartaar
stap 4: maak een canelle van de tomatenjam en leg deze op de feta
stap 5: sprenkel de basilicumolie over het gerecht en garneer met de verse basilicum

Grenache – La Colombette – Languedoc, Frankrijk – 2019
bleekroze kleur I fijn zuurtje I lichtrood fruit I dorstlesser

tussengerecht: risotto met witte asperge, citroen, kervelolie, gepocheerd ei

  • stap 1: verwarm de risotto met een scheutje water en een klontje boter in een pannetje
  • stap 2: laat het gepocheerde ei 3 minuten een in pannetje met warm water (niet laten koken) vewarmen
  • stap 3: verdeel de warme risotto op het bord en leg het gepocheerde ei hierop 
  • stap 4: verdeel de gebrande asperge en de serranoham of het kaaskrokantje over het gerecht
  • stap 5: verdeel de kaas en kruiden over het gerecht en verdeel de kervel olie

Grenache – La Colombette – Languedoc, Frankrijk – 2019
bleekroze kleur I fijn zuurtje I lichtrood fruit I dorstlesser

hoofdgerecht vlees:

buikspek met raapsteelpuree, papier van aardappel, zoetzure zilverui en jus van zwarte peper

  • stap 1: verwarm het buikspek 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven 
  • stap 2: verwarm de puree van raapstelen in een pannetje op laag vuur
  • stap 3:  breng de jus aan de kook
  • stap 4: maak met een lepel een streep op het bord van de raapsteelpuree en leg het buikspek hier schuin op
  • stap 5: verdeel de zilveruitjes en het papier van truffelaardappel over het gerecht
  • stap 6: schenk de jus over het gerecht

Luno Montsant – Alfredo Arribas – Montsant, Spanje – 2017
Carignan, Syrah, Mouvredre, Touriga N en Cabernet Sauvignon
zwarte olijf | wilde kruiden |  goedgevulde fruitige wijn| aards  | drop | laurier | zuren geven mooie lengte

hoofdgerecht vegetaarisch:
kwarktaart van aubergine met coeur de boeuf, saus van venkel en krokante lotuswortel

  • stap 1: verwarm de aubergine kwarktaart 8 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven. doe de laatste 2 minuten de coeur de boeuf tomaten erbij om mee te warmen
  • stap 2: verwarm de saus in een pannetje op laag vuur
  • stap 3:  leg de kwarktaart op een bord en leg de tomaat erbij
  • stap 4: schenk de saus over het gerecht
  • stap 5: verdeel de lotuswortel er overheen

Luno Montsant – Alfredo Arribas – Montsant, Spanje – 2017
Carignan, Syrah, Mouvredre, Touriga N en Cabernet Sauvignon
zwarte olijf | wilde kruiden |  goedgevulde fruitige wijn| aards  | drop | laurier | zuren geven mooie lengte

dessert:
trifle van aardbei en vlierbloesem met mintolie

  • stap 1: gebruik een doorzichtig glas of kommetje 
  • stap 2: leg het eerste kapsel onderin en leg daar een beetje vruchtencoulis op
  • stap 3:  verdeel de helft van de room en de helft van de aardbeien hier overheen
  • stap 4: leg het tweede stukje kapsel op de aardbeien
  • stap 5: hieroverheen weer de room en aardbeien
  • stap 6:  garneer af met de mint olie

Vino e Visciole – Corrado Tonelli – Marche, Italë
Visciole kersen , Sangovese en Montpulciano
dik rijp rood fruit | diepe zuren | licht zoet karakter | rijpe kersensmaak
met een zoete twist