Kookinstructies 4-gangen november menu

met deze handige kookinstructies, die je stap-voor-stap laten zien hoe je de gerechten klaarmaakt, tover jij in een handomdraai de ene overheerlijke gang na de andere op tafel.  je hoeft alleen nog maar je persoonlijke finishing touch te geven.

voorgerecht:

gerookte ganzenborst
of: cannelloni van tomaat
of: taartje van quinoa

  • stap 1: plaats het schaaltje met het voorgerecht op een mooi bord. en je bent klaar voor het eerste gerecht

Wijnadvies:
Colombette Fleur Chardonnay
rijpe wijn, wit en exotisch fruit, smeuïge afdronk

tussengerecht: soep van pastinaak en gember

  • stap 1: warm de soep op laag vuur in een pannetje op.
  • stap 2: schenk de soep in een mooi diep bord of kom
  • stap 3: verdeel eventueel de bijbestelde hollandse garnaaltjes er overheen

Wijnadvies:
Cincinatto Bellone

hoofdgerecht (vlees):
gestoofde varkenswang

  • stap 1: verwarm de gevacumeerde varkenswang 8-10 minuten in een pannetje warm (tegen de kook aan) water.
  • stap 2: leg de chutney van sjalot in het midden van het bord
  • stap 3: haal de varkenswang uit de verpakking en leg deze op de chutney
  • stap 4: leg de roseval aardappeltje ernaast
  • stap 5: verdeel de jus met een lepel over de varkenswang
  • stap 6: garneer met wat bieslook
  • Wijnadvies:
    Luno Montsant
    goedgevulde fruitige wijn, wilde kruiden, zwarte olijf

hoofdgerecht (vega):
tarte tartin

  • stap 1: verwarm de tarte tartin op 180 graden 8 minuten in de oven
  • stap 2: keer het aluminium bakje met de tarte tatin om op het bord
  • stap 3: verdeel de salade van radijs en witlof over de tarte tartin
  • stap 4: leg de roseval aardappeltje ernaast
  • stap 5: schep met een lepel de curry saus naast en deels over de tarte tartin
  • stap 6: garneer met de cashewnoten

Wijnadvies:
Grüner Veltliner
licht kruidig, frisse gele appel en rijpe peer, aranje citrus zuren in de afdronk

hoofdgerecht (vis):
tongschar filet

  • stap 1: verwarm de gevacumeerde tongschar 5 minuten in een pannetje warm water (tegen de kook aan) 
  • stap 2: vedeel de salade op het bord
  • stap 3: leg de zoetzure gele bietjes er omheen
  • stap 4: sprenkel de mosterdsaus hier overheen
  • stap 5: haal de tongschar uit de verpakking en plaaats deze op de salade

Wijnadvies:
Cantayano Verdejo

volle witte wijn, rokering, perzik

dessert: mango crèmeux

  • stap 1: plaats het schaaltje met de mango crèmeux op een mooi bordje.

Wijnadvies:
Vino Visciole
dik rijp rood fruit, rijpe kersen, diepe zuren