menu voorjaar
culinaire ervaring in ontspannen sfeer
enkel de meest pure ingrediënten uit het seizoen krijgen de hoofdrol in de keuken van groenland. alle gerechten worden door de keukenbrigade puur, eerlijk en met passie bereid in verrassende smaakcombinaties. van heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten tot zelfgemaakte sauzen, chutneys en de befaamde groenland friet: alles is biologisch en verantwoord. het team van groenland staat klaar om je een culinaire ervaring in ontspannen sfeer te bezorgen.
met onze uitgebreide kaart vol modern europese gerechten is ons concept zeer toegankelijk voor iedere eter.
alle gerechten zijn ter grootte van een voorgerecht. de volgorde en keuze bepaal je zelf.
3-gerechten: 49.50 pp
4-gerechten: 59.50 pp
5-gerechten: 69.50 pp
6-gerechten: 79.50 pp
APERITIEF
gillardeau oesters, per stuk, half of heel dozijn
4.50 / 25.00 / 49.50
desembrood van Lavett uit Utrecht / boter / kruidenzout / olijfolie
4.75
pata negra – jamon ibérico de bellota
50 gr 12,50
100 gr 21,00
olijven
amandelen
3.75
3.75
GROENLAND PLANK
vis & vlees
diverse visbereidingen, charcuterie, kazen, kroketjes en chutney’s
vegetarisch
diverse groente-bereidingen, krokante flamküche, kroketjes, kazen en chutney’s
kaas
diverse kazen, dadelsiroop, chutney en vijg-amandelbrood
KOUD
salade gado gado, (boontjes, komkommer, taugé, witte kool, ei, longtong, seroendeng, emping en pindasaus)
tataki van watermeloen met crème van biet, zoetzure komkommer, gel van appel en steranijs, lente-ui en kletskop van sesam
in citrus gemarineerde longhaas met salade van groene en witte asperge, geroosterde pecannoten, pecorino, chiogia biet en olijf
tartaar van zeebaars met gefrituurde sushi, algen mayo, ingelegde sjalot en gedroogde cherry tomaat
krokant buikspek met zoetzure komkommer, mini bospeen, gefrituurde sjalot, hoisinsaus en atjar van paksoi
terrine van octopus met salade van la ratte aardappel, dunne venkel, coulis van geroosterde paprika, zoetzure radijs en gepofte rijst
WARM
asperge soep met mimosa van ei, asperge, krokant bladerdeeg en kervel olie
moussaka van aubergine/paprika/courgette, kaas bitterballetjes, zoet/zure chioggia, saus vierge van tomaat, tempura van asperge
risotto van gegrilde radicchio en venkelzaad, gorgonzola, rucola en macadamia noten
kofte van lam, frisse tabouleh, geroosterde paprika, gegrilde witte asperge, labneh en granaatappel
kalfsrolletjes met brie, groene paprika en spek, aardappelschuim, spitskool, jus en truffelhoning
zeewolf gebakken crème van paarse peen, witlof gegaard in kurkuma en gember, kruiden beurre blanc en chips van casave
spaghetti alle vongole
rosé gebakken zalmfilet, met witte asperge, crème van witte ui, gerookte cherry tomaat, vinaigrette van grapefruit en vanille
groenland friet met huisgemaakte mayonaise of truffel mayonaise
5.50
ZOET
citroenmousse met aardbei en pistache
chocolade cheesecake met banaan, roomijs van vanille en verschillende frambozen bereidingen
vanille panna cotta met sorbet van bloedsinaasappel, meringue,
gel bloedsinaasappel en chocolade zand
macarons, wisselende smaken
3 stuks
LaCoum mediterrane zoetigheden
3 stuks