menu
culinaire ervaring in ontspannen sfeer
enkel de meest pure ingrediënten uit het seizoen krijgen de hoofdrol in de keuken van groenland. alle gerechten worden door de keukenbrigade puur, eerlijk en met passie bereid in verrassende smaakcombinaties. van heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten tot zelfgemaakte sauzen, chutneys en de befaamde groenland friet: alles is biologisch en verantwoord. het team van groenland staat klaar om je een culinaire ervaring in ontspannen sfeer te bezorgen.
met onze uitgebreide kaart vol modern europese gerechten is ons concept zeer toegankelijk voor iedere eter.
alle gerechten zijn ter grootte van een voorgerecht. de volgorde en keuze bepaal je zelf.
3-gerechten: 47.50 pp
4-gerechten: 57.50 pp
5-gerechten: 67.50 pp
APERITIEF
gillardeau oesters, per stuk, half of heel dozijn
4.50 / 25.00 / 49.50
brood / boter / kruidenzout / olijfolie
4.75
pata negra – jamon ibérico de bellota
50 gr 12,50
100 gr 21,00
olijven
amandelen
3.75
3.75
GROENLAND PLANK
vis & vlees
diverse visbereidingen, charcuterie, kazen, kroketjes en chutney’s
vegetarisch
diverse groente-bereidingen, krokante flamküche, kroketjes, kazen en chutney’s
kaas
diverse kazen, dadelsiroop, chutney en vijg-amandelbrood
KOUD
salade van little gem met gegrilde watermeloen, ingelegde rode ui, bimi, gefrituurde mozzarella en caponata dressing
groene kruiden couscous met aubergine marmelade, geroosterde paprika, feta, zoetzure radijs, gerookte cherry tomaat en yoghurt-dille dressing
rouleau van kippendij met rode paprika tartaar, gepofte rijst, salsa van mango en rode peper en ketchup van zwarte knoflook
tataki van rund met salsa van jalapeño en komkommer, zoetzure gele biet, sponge cake van wortel en limoen-koriander mayonaise
verschillende bereidingen van makreel (rilette /wafeltje/gebrande makreelfilet) met puree van mais, roodlof, krokante mosterd, zoetzure chioggia biet en sausje van wei en groene kruiden
krokante pappadum met tartaar van albacore tonijn, crème van avocado, beukenzwam, radijs, postelein en gel van soja en citrus
WARM
rode curry soep met taugé, boontjes, koriander en naan
ravioli gevuld met doperwten en groene asperge, saus van saffraan, olie van gebrande prei, salade van kruiden en dungesneden venkel
cannelloni gevuld met spinazie, ricotta en venkel, saus vierge, gebrande burrata en pijnboompitten
gebakken sukade-steak met crème van bloemkool, jus naturel, salsa van sjalot/pecan noten/zwarte knoflook en schuim van gerookt spek
sous-vide gegaarde eend met gele wortel toffeecrème, romige parelgort, mini biet, jus van portobello
risotto nero met kabeljauw-lamellen, tomatensalsa, chips van aubergine en zalm eitjes
langzaam gegaarde zeewolffilet met crème van zoete aardappel, zoetzure cherry tomaat, saus van kreeft en tempura van zeekraal
op de huid gebakken doradefilet met puree van broccoli, citroen en miso, salade van groene asperge, zwarte knoflook parels en fijn kruidenschuim
groenland friet met huisgemaakte mayonaise of truffel mayonaise
5.50
ZOET
chocoladetaart met ganache van braam en witte chocolade, bramen poeder, roomijs van tonkabonen en crumble van macadamia
nectarine taartje met pistache frangipane, vanille hangop, mouse van witte chocolade, en kletskop
rijstpap van yuzu met schuim van kokos en pandanblad, gepofte wilde rijst, passievrucht roomijs, tuile van passievrucht
macarons, wisselende smaken
3 stuks
cannoli, wisselende smaken
3 stuks