menu voorjaar
culinaire ervaring in ontspannen sfeer
enkel de meest pure ingrediënten uit het seizoen krijgen de hoofdrol in de keuken van groenland. alle gerechten worden door de keukenbrigade puur, eerlijk en met passie bereid in verrassende smaakcombinaties. van heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten tot zelfgemaakte sauzen, chutneys en de befaamde groenland friet: alles is biologisch en verantwoord. het team van groenland staat klaar om je een culinaire ervaring in ontspannen sfeer te bezorgen.
met onze uitgebreide kaart vol modern europese gerechten is ons concept zeer toegankelijk voor iedere eter.
alle gerechten zijn ter grootte van een voorgerecht. de volgorde en keuze bepaal je zelf.
2-gerechten: 37.50 pp*
*op dinsdag, woensdag en donderdag
3-gerechten: 49.50 pp
4-gerechten: 59.50 pp
5-gerechten: 69.50 pp
6-gerechten: 79.50 pp
VOORAF
gillardeau oesters, per stuk, half of heel dozijn
4.50 / 25.00 / 49.50
desembrood van Lavett uit Utrecht / boter / kruidenzout / olijfolie
4.75
pata negra – jamon ibérico de bellota
50 gr 12,50
100 gr 21,00
olijven
amandelen
3.75
3.75
GROENLAND PLANK
vis & vlees
diverse visbereidingen, charcuterie, kazen, kroketjes en chutney’s
16.50
GROENLAND PLANK
vegetarisch
diverse groente-bereidingen, krokante flamküche, kroketjes, kazen en chutney’s
16.50
KOUD
koolraap terrine
met adobo peper velouté, zoetzure rode ui,
crème van kikkererwt en kaviaar van dashi en yuzu
venkelmousse
met rode bieten gelei, bramen, brioche croutons, groene appel met peterselie en ingelegde venkel
langzaam gegaard staartstuk
met zoetzure beukenzwam, crème van peen, radijs, krokant van comté, jus vinaigrette
koreaanse rundertartaar
ingerold in rijstvel, citrus/gember gel, rettich salade, tempura van taugé en sojamayonaise
kingfish tartar
met ponzu vinaigrette, gel van kalamansi, grapefruit, zoetzure komkommer, dungesneden venkel en krokant van octopus
rivierkreeft & koolrabi
verschillende bereidingen met peterselie olie, salty fingers en citroen/peper parels
WARM
soep van groene asperge
met geitenkaas en hazelnoten
tarte tatin van pompoen
met crème van witte kool, gestoofde radijsjes, verse mierikswortel, schuim van roomkaas en kerrie
bastilla van aubergine en linzen
met amandel, saus choron, krokante spinazie en zoetzure rode uien
citrus risotto
met krokante kippendij, doperwten, verse kruiden en parmezaan
gestoofde varkenswang
met crumble van gerookte amandel,beurre blanc van nduja worst, witte ui compote en doperwten
gebakken bavette
met polenta met appenzeller, mini prei, eryngii, jus van gerookte knoflook en tomberry’s
ravioli met garnalen
botersaus van hollandse garnaal, bieslook olie, gestoofde snijbiet, ingelegde sjalotjes
kabeljauw
met ingelegde coeur de boeuf tomaat, tomatenroom, bouillon van tomaat, zwarte olijf en katsuobushi
groenland friet met huisgemaakte mayonaise of truffel mayonaise
5.50
ZOET
warme crêpe suzette
met vanille roomijs
verschillende bereidingen van vijg
met witte chocolade en limoncello parfait
macarons
wisselende smaken
3 stuks
chocolade-mousse cake
met passievrucht-karamel jus, passievrucht gel, krokant van pure chocolade en passievrucht
kaas
diverse kazen, dadelsiroop, chutney en vijg-amandelbrood