Groenland
  • home
  • menu diner
    • wijnkaart
  • groepen
  • catering
  • blog
  • vacatures
  • contact
    • cadeaubon
Selecteer een pagina

menu voorjaar

 

culinaire ervaring in ontspannen sfeer

enkel de meest pure ingrediënten uit het seizoen krijgen de hoofdrol in de keuken van groenland. alle gerechten worden door de keukenbrigade puur, eerlijk en met passie bereid in verrassende smaakcombinaties. van heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten tot zelfgemaakte sauzen, chutneys en de befaamde groenland friet: alles is biologisch en verantwoord. het team van groenland staat klaar om je een culinaire ervaring in ontspannen sfeer te bezorgen.

met onze uitgebreide kaart vol modern europese gerechten is ons concept zeer toegankelijk voor iedere eter.
alle gerechten zijn ter grootte van een voorgerecht. de volgorde en keuze bepaal je zelf.

2-gerechten: 37.50 pp*
*op dinsdag, woensdag en donderdag
3-gerechten: 49.50 pp
4-gerechten: 59.50 pp
5-gerechten: 69.50 pp
6-gerechten: 79.50 pp

VOORAF

gillardeau oesters, per stuk, half of heel dozijn

4.50 / 25.00 / 49.50

desembrood van Lavett uit Utrecht / boter / kruidenzout / olijfolie

4.75

pata negra – jamon ibérico de bellota

50 gr 12,50
100 gr 21,00

olijven
amandelen

3.75
3.75

GROENLAND PLANK
vis & vlees

diverse visbereidingen, charcuterie, kazen, kroketjes en chutney’s

16.50

GROENLAND PLANK
vegetarisch

diverse groente-bereidingen, krokante flamküche, kroketjes, kazen en chutney’s

16.50

KOUD

koolraap terrine
met adobo peper velouté, zoetzure rode ui,
crème van kikkererwt en kaviaar van dashi en yuzu

venkelmousse
met rode bieten gelei, bramen, brioche croutons, groene appel met peterselie en ingelegde venkel

langzaam gegaard staartstuk
met zoetzure beukenzwam, crème van peen, radijs, krokant van comté, jus vinaigrette

koreaanse rundertartaar
ingerold in rijstvel, citrus/gember gel, rettich salade, tempura van taugé en sojamayonaise

kingfish tartar
met ponzu vinaigrette, gel van kalamansi, grapefruit, zoetzure komkommer, dungesneden venkel en krokant van octopus

rivierkreeft & koolrabi
verschillende bereidingen met peterselie olie, salty fingers en citroen/peper parels

WARM

soep van groene asperge
met geitenkaas en hazelnoten

tarte tatin van pompoen
met crème van witte kool, gestoofde radijsjes, verse mierikswortel, schuim van roomkaas en kerrie

bastilla van aubergine en linzen
met amandel, saus choron, krokante spinazie en zoetzure rode uien

citrus risotto
met krokante kippendij, doperwten, verse kruiden en parmezaan

gestoofde varkenswang
met crumble van gerookte amandel,beurre blanc van nduja worst, witte ui compote en doperwten

gebakken bavette
met polenta met appenzeller, mini prei, eryngii, jus van gerookte knoflook en tomberry’s

ravioli met garnalen
botersaus van hollandse garnaal, bieslook olie, gestoofde snijbiet, ingelegde sjalotjes

kabeljauw
met ingelegde coeur de boeuf tomaat, tomatenroom, bouillon van tomaat, zwarte olijf en katsuobushi

groenland friet met huisgemaakte mayonaise of truffel mayonaise

5.50

ZOET

warme crêpe suzette
met vanille roomijs

verschillende bereidingen van vijg
met witte chocolade en limoncello parfait

macarons
wisselende smaken
3 stuks

chocolade-mousse cake
met passievrucht-karamel jus, passievrucht gel, krokant van pure chocolade en passievrucht

kaas
diverse kazen, dadelsiroop, chutney en vijg-amandelbrood

openingstijden restaurant:
dinsdag t/m zaterdag vanaf 17:30 uur tot 24:00 uur
zondag en maandag gesloten

reserveer hier uw tafel online of bel 0343 518 637

Biologisch Restaurant
Duurzaam Restaurant
Zakelijk Dineren

Hoofdstraat 155

3971 KJ Driebergen

T 0343 518 637

E reserveren@restaurantgroenland.nl

  • Volgen
  • Volgen
Cookie Policy | Privacy verklaring | Disclaimer | Copyright 2024 – Groenland