herfst menu
culinaire ervaring in ontspannen sfeer
enkel de meest pure ingrediënten uit het seizoen krijgen de hoofdrol in de keuken van groenland. alle gerechten worden door de keukenbrigade puur, eerlijk en met passie bereid in verrassende smaakcombinaties. van heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten tot zelfgemaakte sauzen, chutneys en de befaamde groenland friet: alles is biologisch en verantwoord. het team van groenland staat klaar om je een culinaire ervaring in ontspannen sfeer te bezorgen.
met onze uitgebreide kaart vol modern europese gerechten is ons concept zeer toegankelijk voor iedere eter.
alle gerechten zijn ter grootte van een voorgerecht. de volgorde en keuze bepaal je zelf.
2-gerechten: 37.50 pp* 
*op dinsdag, woensdag en donderdag
3-gerechten: 49.50 pp
4-gerechten: 59.50 pp
5-gerechten: 69.50 pp
6-gerechten: 79.50 pp
VOORAF
gillardeau oesters, per stuk, half of heel dozijn
4.75 / 26.00 / 52.50
desembrood van Lavett uit Utrecht / boter / kruidenzout / olijfolie
4.75
pata negra – jamon ibérico de bellota
50 gr 12,50
100 gr 21,00
olijven
amandelen
3.75
3.75
GROENLAND PLANK
vis & vlees
diverse visbereidingen, charcuterie, kazen, kroketjes en chutney’s
16.50
GROENLAND PLANK
vegetarisch
diverse groente-bereidingen, krokante flamküche, kroketjes, kazen en chutney’s
16.50
KOUD
salade van udon noedels
met pinda dressing, gerookte edamame bonen, rode kool, komkommer, bospeen, koriander en katjang pedis
crème van pastinaak en epoisses
met verschillende groente bereidingen, peterselie olie en krokante boeren kool
terrine van confit de canard en serranoham
groene asperge, rolletje van spitskool, siroop van biet en zoetzure pompoen
zalm tartaar met zoetzure komkommer
gefrituurde kappertjes, japanse radijs, chips van artisjok en ansjovismayonaise
pappadum met ribeye
puree van knolselderij, kastanjechampignon, aardappel kaantjes, amsterdamse ui en soja mayonaise
dungesneden haring met lardo
zoetzure rode ui, crème van paarse peen, roggebrood, mosterd vinaigrette en mosselen in tempura
WARM
soep van rode biet en waterkers
salade van biet en appel en geroosterde pijnboompitten
gebakken terrine van paddenstoelen
knolselderij puree, beurre blanc van groene kruiden, zoetzure rode biet en gedroogde shiitake
risotto van tête de moine en eekhoorntjesbrood
salade van venkel en gele biet, geroosterde zonnebloempitten en olie van lavas
hertbovenbil met crème van spruitjes
ingelegde cantharellen, jus van rozemarijn en krokante pancetta
crépinette van wildzwijn
met aubergine marmelade, chips en crème van pastinaak, zoetzure radijsjes en jus van gerookte knoflook
in boter gekonfijte zeeduivel
bloemkool/miso crème, gefrituurde wilde rijst, bimi, zoetzure gele biet en saus van langoustine
scholfilet met witlof gegaard in kurkuma
puree van bospeen, champagne beurre blanc en tempura van zoete ui
saffraan ravioli gevuld met venkel en gerookte forel
pompoen crème, saus van mascarpone, tomaat en courgette, forelkuit en krokant van parmezaan
groenland friet met huisgemaakte mayonaise of truffel mayonaise
5.50
ZOET
cheesecake met kaffir limoen
kiwi curd, noten biscuit, sorbet van mango en kiwi coulis
sticky bananen cake
met pindakoek, bananen schuimpjes, chocolade ijs en karamelsaus
macarons
wisselende smaken
3 stuks
taartje van pistache en polenta
mouse van witte chocolade, ganache van passievrucht en yoghurt, granaatappel poeder en yoghurt crumble
kaas
 diverse kazen, dadelsiroop, chutney en vijg-amandelbrood
