menu
culinaire ervaring in ontspannen sfeer
enkel de meest pure ingrediënten uit het seizoen krijgen de hoofdrol in de keuken van groenland. alle gerechten worden door de keukenbrigade puur, eerlijk en met passie bereid in verrassende smaakcombinaties. van heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten tot zelfgemaakte sauzen, chutneys en de befaamde groenland friet: alles is biologisch en verantwoord. het team van groenland staat klaar om je een culinaire ervaring in ontspannen sfeer te bezorgen.
met onze uitgebreide kaart vol modern europese gerechten is ons concept zeer toegankelijk voor iedere eter.
alle gerechten zijn ter grootte van een voorgerecht. de volgorde en keuze bepaal je zelf.
3-gerechten: 42.50 pp
4-gerechten: 52.50 pp
5-gerechten: 62.50 pp
OM MEE TE BEGINNEN
gillardeau oesters, per stuk, half of heel dozijn
4.50 / 25.00 / 49.50
brood / boter / kruidenzout / olijfolie
4.75
pata negra, ham van iberisch varken uit campo
50 gr 12,50
100 gr 21,00
olijven
amandelen
3.75
3.75
GROENLAND PLANK
vis & vlees
diverse visbereidingen, charcuterie, kazen, kroketjes en chutney’s
vegetarisch
diverse groente-bereidingen, krokante flamküche, kroketjes, kazen en chutney’s
kaas
diverse kazen, dadelsiroop, chutney en vijg-amandelbrood
KOUD
salade met bulgur, gegrilde halloumi, venkel, gepofte witte ui, noten crumble en gefrituurde boerenkool (v)
pastei van wildzwijn met stoofpeer, gekarameliseerde kastanjes, anijspaddenstoelen, zoetzure rode ui en tomaten jus
zalm tataki met zwarte olijf, zoetzure komkommer, pompoencrème, romanesco en chilimayonaise
taartje van kwark en spinazie met crème van wortel, atjar van bloemkool, krokante truffelaardappel en kruiden olie (v)
groenland runder carpaccio met truffelmayonaise, kappertjes, croutons en salade
WARM
gele bietensoep met ras el hanout, zoetzure gele biet, pijnboompitten en basilicum olie (v)
gestoofde varkenswang met crème van zoete aardappel, gebakken oesterzwam, marmelade van rode ui, chips van schorseneren en jus van port
gebakken sukade steak met kaaspolenta, aubergine, chips van aardpeer, salsa van sjalot, pecan en zwarte knoflook met jus naturel
sous-vide gegaarde roodbaars met puree van schorseneren, gebrande schorseneren, kappertjes, beurre blanc met dille en tempura van rode ui
terrine van geroosterde pastinaak met crème van rode biet, zoetzure beukenzwam, dille olie, geglaceerde mini peen en saus van gorgonzola (v)
ravioli gevuld met rivierkreeft en prei, bisque,
rouille, gebrande prei en dragon olie
witlof-risotto met andijvie, oude kaas, hazelnoten en portstroop (v)
groenland cheeseburger
groenland vega burger
groenland friet met huisgemaakte mayonaise of truffel mayonaise
5.50
gegrilde groenten van het seizoen
5.50
ZOET
chocolade hazelnoottaart, speculoos roomijs
en warme vanille custard
pistache-polenta cake, mouse van vlierbloesem, champagne en peer, met chocolade crumble en gel van appel
pavlova van rode biet, hangop van zwarte sesam, dropjes van biet en mousse van bosvruchten
macarons, wisselende smaken
3 stuks
cannoli, wisselende smaken
3 stuks