menu diner
culinaire ervaring in ontspannen sfeer
enkel de meest pure ingrediënten uit het seizoen krijgen de hoofdrol in de keuken van groenland. alle gerechten worden door de keukenbrigade puur, eerlijk en met passie bereid in verrassende smaakcombinaties. van heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten tot zelfgemaakte sauzen, chutneys en de befaamde groenland friet: alles is biologisch en verantwoord. het team van groenland staat klaar om je een culinaire ervaring in ontspannen sfeer te bezorgen.
met onze uitgebreide kaart vol modern europese gerechten is ons concept zeer toegankelijk voor iedere eter.
alle gerechten zijn ter grootte van een voorgerecht. de volgorde en keuze bepaal je zelf.
3-gerechten: 39.50 pp
4-gerechten: 47.50 pp
5-gerechten: 52.50 pp
OM MEE TE BEGINNEN
gillardeau oesters, per stuk, half of heel dozijn
4.00 / 22.50 / 40.00
brood / boter / kruidenzout / olijfolie
4.75
olijven
3.75
gerookte amandelen
3.75
GROENLAND PLANK
vis & vlees
diverse visbereidingen, charcuterie, kazen, kroketjes en chutney’s
vegetarisch
diverse groente-bereidingen, krokante tortilla’s, kroketjes, kazen en chutney’s
kaas
diverse kazen, dadelsiroop, chutney en vijg-amandelbrood
KOUD
salade van watermeloen met tomaat, aubergine, courgette met koekjes van geitenkaas (v)
beef tataki met radijs, zoetzure wortel, sesam, bosui, ponzu dressing en daikon cress
tartaar van zeebaars, rettich, zoetzure radijs, zeekraal, gerookte knoflook met dille en borage (komkommerkruid)
crème van artisjok, snijbonen, asperge, zoetzure cherrytomaten, baby spinazie, rode peperolie en gerookte amandel (v)
groenland runder carpaccio met truffelmayonaise, kappertjes, croutons en salade
WARM
geroosterde paprika soep met ras el hanout, citroen, honing, mint en koriander (v)
tomaten risotto met gebakken chorizo, basilicum olie, burrata en gemarineerde aubergine (vegetarisch mogelijk)
huisgemaakte gnocchi, spinazie, doperwten, tomaat, saus taleggio en zwarte peper (v)
zeewolffilet, crème van miso en zwarte sesam, olie van spinazie en knoflook, beurre rouge van rode biet en tuinbonen
getrancheerde runder entrecote, crème van doperwten en verse doperwten, jus naturelle met krokant van ui
scholfilet met jonge voorjaarsgroente, saus van langoustine, rouille, yuzu parels en tempura van zeekraal
smeuïge bloemkool couscous, gekonfijte wortellinten, gegrilde bimi, rode peper ingelegd in citrus, knoflookschuim, daikon cress (v)
groenland cheeseburger
of vega burger
groenland friet met huisgemaakte mayonaise of truffel mayonaise
5.50
ZOET
kersen proeverij met verschillende bereidingen van kers
pavlova met zomerfruit, vlierbloesemroom en pistache
mudpie, chocolade siroop en mascarpone room
truffels 6 stuks assorti
macarons 4 stuks assorti