menu
culinaire ervaring in ontspannen sfeer
enkel de meest pure ingrediënten uit het seizoen krijgen de hoofdrol in de keuken van groenland. alle gerechten worden door de keukenbrigade puur, eerlijk en met passie bereid in verrassende smaakcombinaties. van heerlijke vis-, vlees- en vegetarische gerechten tot zelfgemaakte sauzen, chutneys en de befaamde groenland friet: alles is biologisch en verantwoord. het team van groenland staat klaar om je een culinaire ervaring in ontspannen sfeer te bezorgen.
met onze uitgebreide kaart vol modern europese gerechten is ons concept zeer toegankelijk voor iedere eter.
alle gerechten zijn ter grootte van een voorgerecht. de volgorde en keuze bepaal je zelf.
3-gerechten: 42.50 pp
4-gerechten: 50.50 pp
5-gerechten: 55.50 pp
OM MEE TE BEGINNEN
gillardeau oesters, per stuk, half of heel dozijn
4.00 / 22.50 / 40.00
brood / boter / kruidenzout / olijfolie
4.75
olijven
3.75
gerookte amandelen
3.75
GROENLAND PLANK
vis & vlees
diverse visbereidingen, charcuterie, kazen, kroketjes en chutney’s
vegetarisch
diverse groente-bereidingen, krokante tortilla’s, kroketjes, kazen en chutney’s
kaas
diverse kazen, dadelsiroop, chutney en vijg-amandelbrood
KOUD
tartaar van zeebaars met gefrituurde sushi, algen mayonaise, zoetzure sjalot en kroepoek van paprika
dungesneden staartstuk met remoulade van knolselderij, gemarineerde oesterzwam, krokante king boleet en cranberry compote
baba ganoush met naanbrood, granaatappel, yoghurt-mint dip en koriander (v)
salade met zoetzure chioggia biet, geroosterde spruit en bospeen, gefrituurde geitenkaas en linzen vinaigrette (v)
groenland runder carpaccio met truffelmayonaise, kappertjes, croutons en salade
WARM
prei-kastanje soep met gebakken paddenstoelen en kruiden olie (v)
runder bavette met puree van mais, gebakken shiitake, ingelegde komkommer, jus van gerookte knoflook en chips van artisjok
skrei filet met crème van rucola en peterselie, zoetzure japanse radijs, samosa van witte kool en postelein
flan van spinazie en feta met beukenzwam, kaas bitterballetjes,
chips en puree van schorseneren, saus van talegio (v)
kapsel van parmezaan gevuld met courgette paprika en aubergine, mozzarella, chips van truffel aardappel en bearnaisesaus (v)
saffraan-ravioli gevuld met ossobuco, tomaten salsa en jus vinaigrette
risotto van rode biet met gebakken doradefilet, rucola, feta en dragon olie
groenland cheeseburger
groenland vega burger
groenland friet met huisgemaakte mayonaise of truffel mayonaise
5.50
ZOET
taartje van peer, gel van stoofpeer, kaneel-roomijs, chips van peer en crumble
no bake cheesecake met citroen, saus van mango, gemarineerde ananas, krokant schuim van blauwe bessen
chocolade panna cotta, koekje van quinoa vlokken, espuma van zwarte bes, gel van sinaasappel en karamel parfait
macarons 4 stuks
truffels 6 stuks