Dit zijn wij

Niels Oosthoek

Als kind vond ik het al leuk om bordjes uit te serveren en drankjes te schenken op verjaardagen. Het beste resultaat dat ik behaalde op school was het organiseren van de schoolfeesten. Vanuit een afwasbaantje groeide ik door als event manager bij een groot catering bedrijf. De stap naar een eigen restaurant was een logisch gevolg. In 2003 restaurant Groenland opgericht waarbij duurzaam, milieubewust, biologisch eten en drinken een vanzelfsprekendheid was in het verlengde van mijn opvoeding.

Chef

Jurriaan Jonkers

“Ik heb nog wel een broertje die kan afwassen vanavond”, riep de zus van Jurriaan die bij Groenland werkte. Zo liep Jurriaan in 2004 op zijn 16e bij Groenland binnen. Intern opgeleid en gemotiveerd door een vakopleiding nam hij 10 jaar later de chef’s positie over.  Jurriaan heeft een heel eigen signatuur ontwikkeld. Er wordt in de basis met klassieke technieken gewerkt, waarbij tegengestelde smaken, licht en frisheid de boventoon voeren.

Het team

Koks & bediening

Het team, het allerbelangrijkst. Jonge mensen die veelal zonder ervaring binnenkomen en uitgroeien tot toppers in de keuken of bediening. We zijn er trots op dat collega’s zo lang bij ons zijn en zich aan ons verbinden. Maar bovenal dat we één team zijn die plezier hebben in hun vak en met elkaar.

Even sfeer proeven

Uitgebreid eten met mooie biologische wijnen of juist een snelle hap

Alles bij Groenland op de menukaart is huisgemaakt. Ook denkt Groenland aan het gebruik van duurzame materialen in het restaurant.

Eigenaar en gastheer Niels Oosthoek startte Restaurant Groenland in 2003. Vanaf de oprichting kookt Groenland met biologische ingrediënten en werkt samen met lokale producenten voor de mooiste producten.

Leveranciers ondersteunen een millieuvriendelijke en moderne bedrijfsvoering. Dat is waar we voor staan. Alle bij groenland op de menukaart is huisgemaakt. Ook denkt Groenland aan het gebruik van duurzame materialen in het restaurant.